På Malmberg har vi som mål att bli generation noll, ett mål som vi jobbar mot tillsammans med våra medarbetare. Vi är stolta över den kunskap, erfarenhet och innovationsvilja som finns bland alla som jobbar hos oss. Detta, kombinerat med vårt gemensamma fokus på att skapa långsiktiga lösningar, tror vi är det som ger oss möjlighet att nå våra mål tillsammans och att skapa förändring för framtiden. 

Möt våra stolta nollor!

Taino Bendz

Vilken roll har du på Malmberg?
Min roll är teknikchef på Malmberg Water, det innebär att jag leder processingenjörer och ingenjörer som designar och bygger vatten- och reningsverk.

Det roligaste med min roll är att få vara med och påverka hur vi arbetar och att komma på lösningar för hur vi kan förbättra vårt arbetssätt. Att hjälpa och stötta medarbetare är också en rolig del av mitt arbete, jag tror att medarbetare som trivs och har kul går hand i hand med ett bra resultat.

Att få vara en del av vattenförsörjning som är så viktigt känns verkligen helt rätt.

Vad är de bästa med att jobba på Malmberg?
En sak som kommer till mig direkt är att det vi gör på Malmberg innebär att vi är del av en samhällsviktig funktion. Detta var det som fick mig att söka mig hit från första början. Att få vara en del av vattenförsörjning som är så viktigt känns verkligen helt rätt. Det finns också en hög innovationsgrad här och en stark viljan att skapa nya lösningar, hitta ny teknik och få in den på marknaden. Vi går i framkant i stället för att bara passivt svara på anbud. Vi har tagit fram saker som till exempel ELOVAC för att bidra till att sänka klimatpåverkan, detta hade inte ens funnits på marknaden idag utan Malmberg.

Det finns också en stor erfarenhet på Malmberg som är häftig, både kunskap och idéer finns innan för dessa väggar. En annan sak som jag tycker gör att Malmberg sticker ut är att vi har långsiktiga ägare, detta ger stor möjlighet att blicka mot framtiden och vart vi vill nå.

Vad betyder det för dig att jobba i en framtidsbransch?
För mig betyder det att vi hela tiden tänker på nästa steg. Möjligheterna finns och vi har chansen att göra förändrändring här och nu. För mig personligen så är det väldigt motiverande att vara del av en bransch med goda, spännande utsikter och som kommer att vara relevant i framtiden också. 

Julia Mauritzon

Vilken roll har du på Malmberg?
Min roll på företaget är som processingenjör på Malmberg Energy.

Det bästa med min roll är att jag är med och utvecklar nya tekniker som bidrar till hållbarhet. Att få göra kunderna nöjda är också såklart en rolig del av mitt jobb.

För mig är det viktigt med flexibilitet, vilket jag får på Malmberg.

Vad är de bästa med att jobba på Malmberg?
För mig är det viktigt med flexibilitet, vilket jag får på Malmberg. Mitt jobb är flexibelt både i hur jag arbetar och vad jag arbetar med. Jag varierar mig bland annat mellan att jobba på kontoret, ute på site och att vara på kundbesök. Det finns också ett bra samarbete mellan kollegor och mycket olika kunskap. 

Vad är din syn på framtiden inom branschen? Hur tror du att branschen kommer att utvecklas?
I framtiden hoppas jag att vi fortsätter fokusera på samarbete och helhetslösningar för våra kunder och för klimatet.

Matilda Svanteskoog

Vilken roll har du på Malmberg?
Jag har en ganska varierad roll på Malmberg, jag jobbar som receptionist och administratör men är också del av HR-gruppen.

Det händer nya saker hela tiden här vilket gör att det är spännande att gå till jobbet varje dag. En av de viktigaste och roligaste delarna av mitt jobb är att se till att alla har det bra.

Vad är de bästa med att jobba på Malmberg?

Det bästa med Malmberg är kollegorna och känslan av att det vi kan åstadkomma här betyder någonting för omvärlden. Jag tror att det som gör att vi sticker ut är att vi är ett familjeföretag, det gör att man känner sig delaktig och att man har stor möjlighet att påverka. Det läggs också stor kraft på att göra detta till en bra och attraktiv arbetsplats vilket är väldigt kul. 

Det är fantastiskt att vara på en arbetsplats där man tänker på framtiden och framtida generationer.

Hur känns det att jobba inom en framtidsbransch?
Jag tycker att det känns så rätt. Det är fantastiskt att vara på en arbetsplats där man tänker på framtiden och framtida generationer. Alla här har olika kunskap och det finns massor av erfarenhet som jag tror bidrar till en hållbarhet i sig. 

Vad är din syn på framtiden på Malmberg?
Jag tror att vi kommer att fortsätta göra det vi kan bäst och vara ledande inom det. Vi kommer också att fortsätta vara jättebra på det vi gör och att hålla igång fokuset på att göra Malmberg till en attraktiv arbetsplats.

Martin Turesson

Vilken roll har du på Malmberg?
Min roll är senior processingenjör på Malmberg, det innebär bland annat att jag handleder kollegor, jobbar med anbud och affärsmässiga taktiker, planering och att räkna och rita. Jag tycker om att jag har en varierad roll och kan styra mycket av mitt arbete själv, jag kan fokusera på det jag tycker är roligast och viktigast. 

Jag upplever att det bästa är att jag får ta plats och får förtroende och möjlighet att utvecklas.

Vad är de bästa med att jobba på Malmberg?
Jag upplever att det bästa är att jag får ta plats och får förtroende och möjlighet att utvecklas. Det är inte heller ett jätte stort företag vilket gör att det finns en familjär känsla här. 

Hur känns det att jobba inom en framtidsbransch?
För min del blir det väldigt tydligt då jag jobbade med kärnkraft innan. Vatten och miljöteknik är alltid något positivt och det är väldigt roligt att känna att man är stolt över det man gör på Malmberg. 

Vad är din syn på framtiden inom branschen?
I framtiden hoppas jag att allt dricksvatten och avloppsvatten ska bli cirkulärt. Att vi tar vara på allt vi kan! Fosforåtervinning, återbruk, cirkulation och resursåtervinning helt enkelt.

Gå tillbaka Gå vidare