Om Malmberg

Malmberg är verksamma inom vattenrening, brunnsborrning, biogas och geoenergi samt service och support. Våra kunder är privata och offentliga verksamheter. Huvudkontoret ligger i Yngsjö och vi är 170 medarbetare i sex länder. Malmberg har skapat en egen nisch genom att kombinera en hög grad av innovativt tänkande med ett tillverkningskunnande i världsklass. Våra rötter som den lokala smedjan lever kvar genom känslan för kvalitet, säkerhet och tillförlitlighet.

Malmbergs vision är att vara det ledande miljöteknikföretaget för ren energi och rent vatten som möjliggör ett cirkulärt samhälle.

Malmbergs strategi för att minska miljöpåverkan fokuserar bland annat på följande områden:

Sälja mer

Projekt

Styrning till ökad kvalitet och minskad

Klimatpåverkan i projekt

Effektivisera

Energi- & resursförbrukningen

Omställning till en

Fossilfri fordonsflotta

ISO

ISO-certifiering

Malmberg är certifierat i enlighet med:
ISO 14001 – Miljö
ISO 9001 – Kvalitet
ISO 45001 – Arbetsmiljö

Vi är också certifierade enligt ISO 3834-2 gällande kvalitet på vårt svetsarbete samt SS-EN 1090-2 för utförande av stålkonstruktioner.

Våra certifieringar säkerställer att vi jobbar strukturerat med vårat hållbarhetsarbete och ständigt förbättrar våra processer.

Vi är oerhört stolta över att vi blev nominerade och tilldelade ett andrapris i Sparbanken Skånes Framtidspris 2023. Denna prestigefyllda utmärkelse är ett kvitto för oss i vårt arbete kring vår vision och vårt hållbarhetsarbete.

Under flera år har vi engagerat oss i att paketera vår hållbarhetssträvan inom konceptet ”Generation Zero”. Genom detta koncept strävar vi mot att möjliggöra noll utsläpp, noll föroreningar och noll avfall.

Vi vill i linje med detta pris försätta att vara en drivande kraft för positiv förändring och möjliggöra en bättre värld för kommande generationer.

Prisutdelning Sparbanken Skånes framtidsdag

I samband med Guldjubelgalan i Kristianstad den 19 april tog Malmberg emot Innovationspriset som Krinova Incubator & Science Park delade ut.

Innovationspriset belönar innovativt företagande och idéer som visar hur nya möjligheter och kreativa lösningar kan omsättas i praktiken. Priset inriktas på idéer med hög innovationsnivå, kommersiell potential och hållbart företagande.

Motiveringen till Innovationspriset löd:
”Det här är företaget som siktar mot ingenting. Mot noll. Ett företag som med arvet från fem generationer kan luta sig mot en stark historia men som också tar steget in i framtiden genom att kombinera nytänkande och långsiktighet. Deras vurm för en renare värld har förfinats i konceptet Generation Zero där man visar att innovativa energi- och vattenlösningar inte bara är ett sätt att utveckla framgångsrika affärer utan också att möta framtidens samhälleliga utmaningar. En strävan efter noll utsläpp och noll restflöden. Men innovation är inte bara skapande av nya produkter utan också ett tänkande som ska visa sig på många olika sätt i ett företag; i sättet att kommunicera, i nya samverkansformer och i hur man hittar nya vägar i kompetensförsörjning. Allt detta har årets innovationspristagare uppfyllt.”

I oktober möttes vi på Vatten2023:
Sveriges största mötesplats inom vatten och avlopp. Här mötte vi många av våra intressenter och förde en dialog kring hur vi kan hjälpa de med hållbara vatten- och avloppslösningar.

Välkommen ombord!
Vi är Generation Zero
I fem generationer har vi utvecklat hållbara lösningar. Hör vår ägare, Erik Malmberg, berätta.
Gå tillbaka Gå vidare