Medarbetare och sociala frågor

Det är enkelt att skapa relationer med alla Malmbergarna. Både de som heter Malmberg i efternamn och mellan oss som jobbar här.

Anna Åhlander, HR chef

Inkluderande miljö

På Malmberg arbetar vi löpande med att skapa en arbetsplats där alla känner sig inkluderade och där arbetskulturen präglas av tillhörighet och glädje. Att arbeta på ett familjeföretag ska innebära en extra stark känsla till företaget där vi alla känner att vi kan bidra och höra till. Genom kompetensutveckling, goda möjligheter att hitta nya utmaningar inom företaget, en sund balans mellan arbete och fritid skapas en arbetsmiljö där vi kan trivas, utvecklas och på så sätt nå verksamhetens mål. Vi tolererar inte särbehandling av anställda, kunder, leverantörer eller kandidater och sätter en heder i att agera respektfullt. Arbetsmiljön ska vara trygg, både ur ett fysiskt och ett psykosocialt perspektiv.

Dialog och delaktighet

Genom regelbundna utvecklingssamtal och dialoger mellan chefer och medarbetare, anonyma medarbetarundersökningar samt diskussioner om resultaten, ger vi möjlighet att arbeta med förbättringsområden.

Är du redo att byta liv för ingenting?

Låt oss tillsammans bli Generation Zero och läs mer om Malmberg.

Anställda

28%

Kvinnor

Anställda

72%

Män

Styrelsen

33%

Kvinnor

Styrelsen

67%

Män

Nöjda medarbetare

Resultat medarbetare (Betyg 1-5, 2023/2022)

3,9 / 3,9

Engagemang

4,2 / 4,1

Meningsfullhet, delaktighet

4,0 / 4,0

Strategi, vision, kultur

Malmberg är ett företag som uppmuntrar friskvård och förstår hur viktigt det är! Vi erbjuder motionskort till våra anställda och belönar sedan varje ifyllt kort med nya profi lerade träningskläder. Varje torsdagslunch avsätter vi även tid för den omtyckta traditionen

“Torsdagslöpning”, där vi tillsammans springer en runda i den vackra Yngsjöskogen.

Under hösten erbjöd vi personalen möjligheten att delta i instruktörsledd yoga som en start på arbetsveckan. Detta initiativ uppskattades av alla och planeras att återkomma under 2024 i olika former.

Vinnare Humlestafetten 2023

Malmberg har som tradition att ställa upp i den klassiska Humlestafetten. Det är en stafett där man turas om att springa sex sträckor. Malmberg deltog med ett lag utanför arbetstid och lyckades vinna – en riktig work-life balance vinst!

Spin of Hope

Spin of Hope är det största spinningeventet i Norden där deltagarna trampar för att bekämpa barncancer.

Varje år deltar tusentals människor och samlar in pengar till Barncancerfonden för deras viktiga arbete. Sedan starten 2009 har Spin of Hope lyckats samla in över 50 miljoner kronor med hjälp av upp till 1 500 arrangörer och över 170 000 deltagare.

Malmberg ställde upp med en guldcykel lördagen den 23/3 2023 och tillsammans med fl era andra lokala företag cyklade vi i 12 timmar till förmån för barncancer-arbetet!

eNPS

Vi bedriver ständigt ett arbete med våra resultat från eNPS mätningar. eNPS beräknas utifrån frågan ”Hur stor sannolikhet är det att du skulle rekommendera Malmberg som arbetsgivare till en vän eller bekant?” eNPS-värdet beräknas genom att subtrahera andelen ambassadörer (9–10) med kritiker (0–6). Skalan för resultatet går från -100 till +100.

Eletive

Sedan ett par år tillbaka använder Malmberg medarbetarplattformen Eletive för att kartlägga och möjliggöra organisatorisk hälsa. Plattformen är medarbetardriven och ger snabbt en fördjupad inblick i företagskulturen. Varje individ kan själv följa sin personliga utveckling vilket främjar självledarskap.

Risker och riskhantering
Stolta nollor
Nyfiken på hur det är att arbeta i en framtidsbransch? Hör bl.a. Ester och Torbjörn berätta.
Gå tillbaka Gå vidare